Contacte amb nosaltres
info@bordaesteve.com
+376 874 920
Ctra. de la Comella i de la Plana, 2, AD500 Andorra la Vella, Andorra
Search
 

Les Bordes

La historia de

Les Bordes

La historia de

Les Bordes

La paraula “Borda” és típica dels Pirineus i sovint s’utilitzava com a terme geogràfic per a poder ubicar una localització, però el més habitual és que es referí­s a les tí­piques construccions rurals de pedra i fusta que s’edificaven a una certa altura per a poder aprofitar les pastures.

Es feien servir com pallers, estables per guardar el bestiar i també s’aprofitaven per emmagatzemar les eines de conreu. Era habitual que a Andorra una borda fos una casa de ramaders en contraposició a les tí­piques masies que es dedicaven al conreu de la terra, a Catalunya.

Una borda és una construcció rústica aïllada que normalment consta de dues plantes i que té el sostre de pissarra i els murs de pedra. A Galí­cia i el País Basc hi ha construccions semblants que han rebut el nom de “pazos” i “caseríos”.

Amb el pas del temps i amb els canvis en la forma de vida de les zones rurals, moltes de les bordes han estat abandonades, però gràcies al boom immobiliari del segle passat i principis d’aquest, moltes d’aquestes edificacions s’han reconstruït i s’han transformat en segones residencies, petits hotels o restaurants, com és el cas de la Borda Estevet.

shutterstock_390970585
Torla (33)

Sorry, the comment form is closed at this time.